Красота в чашата, грижа в чинията – твоето меню с колаген!

Месото и костният бульон съдържат естествен колаген, но концентрацията му в тях е ниска и не е достатъчна за постигане на оптимални резултати.

Допълнителният прием на хидролизиран колаген, който Voonka предлага в различни варианти, гарантира точна и ефективна дневна доза, лесно усвояване от организма и много по-бърз ефект за здравето и красотата.

Допълнителният прием на хидролизиран колаген гарантира:

  • Точна и ефективна дневна доза.
  • Лесно усвояване, благодарение на вече разградена (пептидна) структура.
  • По-бърз ефект върху здравето на кожата, ставите, косата, ноктите и съединителната тъкан.

Нормален дневен прием на колаген

  • За оптимален ефект се препоръчва дневна доза между 5000-10000 мг хидролизиран колаген.
  • Voonka предлага продукти с точна дозировка в сашета или прахообразна форма, които се разтварят лесно в топли и студени напитки, дори и в някои видове храна!
  • Най-доброто време за прием е сутрин на гладно или след хранене, в зависимост от типа колаген и нуждите на организма.

Комбинацията от типове I, II и III създава цялостен ефект върху тялото: от стави и кости, до кожа и коса. Именно затова продукти като Voonka Multi Collagen на прах, които комбинират няколко типа, са предпочитани за цялостна грижа на организма!

Лесен старт на деня: кафе и кекс с колаген!

Представи си утро, в което ароматно кафе се съчетава с пухкав шоколадов кекс. Не просто вкусно, а и полезно благодарение на висококачествения колаген, който добавяш без усилие. Voonka предлага лесен начин да започнеш деня си с нещо приятно, което едновременно подхранва кожата, ставите и енергията ти.

Ние знаем, че много от вас обичат да стартират деня си с кафе, затова създадохме Voonka Coffee Collagen – саше с нежен вкус и функционална доза колаген (2500 мг!), което се разтваря мигновено.

Лятото наближава и жегите се усещат още от сутринта – приготви си истинско фрапе с колаген! 

  • В чаша разбий 1-2 ч.л. инстантно кафе с около 50 мл студена вода с помощта на машина за фрапе (или ръчен миксер), докато се получи гъста пяна.
  • Добави 150 мл студено краве (ядково) мляко и много лед.
  • В края изсипи 1 саше Voonka Coffee Collagen Cream и разбъркай леко.

Воаля! Получаваш кремообразно, освежаващо и подхранващо фрапе, което се превръща в перфектният съюзник за летните сутрини!

Шоколадов кекс с Voonka Multi Collagen Chocolate на прах

Кой каза, че кексът не може да е едновременно вкусен и полезен? В тази рецепта съчетаваме класическия уютен аромат на домашен шоколадов кекс с модерна грижа за кожата, ставите и доброто настроение. Всичко това благодарение на Voonka Multi Collagen Chocolate, който се вписва в сместа точно като какао.

Продукти: 3 яйца, 1 чаша захар (или еритритол), 1/2 чаша олио, 1 чаша кисело мляко, 2 чаши брашно, 1 бакпулвер, 1 ч.л. сода, 1 ч.л. ванилия, 1/2 чаша Voonka Multi Collagen Chocolate на прах, 100-200 г разтопен черен шоколад (по избор).

Начин на приготвяне:

  • Началото на всяка кексова магия: разбий яйцата със захарта, докато станат пухкави.
  • Добави олиото и киселото мляко, което е класическо българско дуо за сочност.
  • Смеси сухите съставки: брашно, бакпулвер, сода, ванилията и шоколадовия колагенов прах. Тук се случва модерната част.
  • Комбинирай двете смеси с няколко завъртания на шпатула и е готово!
  • Изсипи в предварително намазнена форма и по желание полей с предварително разтопен черен шоколад отгоре.
  • Печи на 180°C около 40–45 минути. Остави го да се охлади, но не твърде дълго този кекс е най-вкусен още леко топъл, с чаша колагеново кафе отстрани!

Получаваш десерт, който не само радва небцето, но и работи за теб буквално!

Лесни рецепти за добавяне на колаген в традиционната кухня

Кой е казал, че здравословното не може да бъде вкусно и познато? Колагенът спокойно може да заживее във всяка българска кухня без излишни усилия и сложни техники. Просто щипка съвремие към любимите ти рецепти и се получава храна, която работи не само за апетита, но и за кожата, ставите и добрия тонус!

Пилешка супа с фиде и колаген

Както споменахме по-горе, месото съдържа малко естествен колаген. Това количеството не е достатъчно за видими ползи. Ето защо добавянето на хидролизиран колаген от Voonka прави супата не само домашна и вкусна, но и истински подхранваща. 

Продукти: 300 г пилешко месо (бутче или филе), 2 картофа, 1 морков, 1/2 глава лук, 500 мл вода, 1 мерителна лъжица Voonka Multi Collagen, сол, черен пипер, магданоз.

Приготвяне:

  1. Слагаш тенджерата на котлона и в нея пускаш пилешкото месо. Вари се, докато стане меко и сочно като от бабината кухня.
  2. Изваждаш месото, нарязваш го на хапки, а в ароматния бульон пускаш картофите, моркова и лука. Нека да поврат дружно, за да омекнат.
  3. Връщаш пилето в тенджерата, добавяш щипка сол и черен пипер.
  4. Махаш от котлона и добавяш Voonka Multi Collagen на прах, а той се разтваря като магия и не променя вкуса.
  5. Поръсваш с пресен магданоз, сипваш в купичка и… се усмихваш.

Мусаката е класика, а колагенът е необходимото допълнение!

Тази рецепта е за мусака, като спомен от детството, само че с добавена грижа за ставите и кожата. Никой няма да забележи, че си добавил нещо „функционално“, но тялото ти ще ти благодари!

Продукти: 400 г кайма, 4-5 картофа, 1 глава лук, 1 домат или доматено пюре, 2 яйца, 200 г кисело мляко, 1 мерителна лъжица Voonka Multi Collagen на прах.

Приготвяне:

  1. Първо започни с любимото – запържи лука и каймата до златисто, добави доматеното пюре и ухае така, че всички се събират в кухнята.
  2. Нарежи картофите, подреди ги в тавичка с месото и малко водичка – класика.
  3. Изпрати тавата във фурната за около 30-40 минути.
  4. Докато мусаката се пече, приготви заливката: яйца, кисело мляко и… изненада – Voonka Multi Collagen на прах. Разбъркай хубаво.
  5. Залей мусаката, върни я обратно във фурната и изчакай, докато хване онзи апетитен златист загар.

Подходящи и неподходящи ястия за добавяне на колаген

Някои рецепти са просто създадени да приемат колаген с отворени обятия. Ето по-подробно кои са най-подходящите ястия и напитки, в които можеш да добавиш Voonka колаген, и защо:

Кафе, чай, смутита, фрешове
Тези напитки са отличен избор, защото:

  • не изискват варене или печене;
  • колагенът се разтваря напълно без остатък;
  • приемат се лесно и редовно (сутрин или следобед), което улеснява ежедневния прием на колаген. Съвет: използвай продукти като Voonka Coffee Collagen Cream или Multi Collagen Chocolate за допълнителен вкус и ефект.

Крем супи и млечни ястия
Супи от тиквички, картофи, броколи или каша са отлични, защото:

  • имат течна, топла и мека структура;
  • позволяват добавяне на колаген в края на готвенето, когато ястието е извън котлона и температурата е подходяща;
  • колагенът не се усеща във вкуса, но подсилва хранителната стойност.

Домашни десерти
Кекс, крем карамел или палачинки със сладко. В тях колагенът се смесва с брашно, какао или мляко и напълно се интегрира.
Подходящи са, защото:

  • се приготвят с разбиване и смесване, което осигурява равномерно разпределение на колагена;
  • са универсални – можеш да ги адаптираш към различни вкусове (с шоколадов прах, плодове и др.);
  • лесно се консумират от цялото семейство.

Баници и мусака
Любими класики, в които колагенът се вмъква незабележимо чрез заливката.
Предимства:

  • при термична обработка в смес с яйца и мляко, колагенът запазва част от свойствата си;
  • вкусът не се променя, но хранителната стойност се повишава;

Добавяй колаген към готовата порция или към сместа преди кратка термична обработка. Така ще извлечеш максимална полза, без да променяш вкуса на ястието.

Ястия, в които не е препоръчително да добавяш колаген

Не всички ястия са подходящи за добавяне на колаген, особено ако искаш да запазиш максимално неговите качества:

Ястия, които се готвят на много висока температура за дълго време

  • Пържени храни, печени на силен огън или на скара за дълго време.
  • Причина: високата температура може да разгради част от аминокиселините в колагена и да намали ефекта му.

Силно кисели ястия (с много оцет или лимонов сок)

  • Примери: салати с много оцет, мариновани храни.
  • Причина: киселата среда в прекалено голямо количество може да повлияе на стабилността на добавения колаген.

Ястия, които се съхраняват и претоплят многократно

  • Колагенът е най-ефективен при свежа консумация. Претоплянето на храна, в която вече е добавен, може да намали неговото качество.

Съвет: Ако не си сигурен дали рецептата е подходяща, просто добави колагена точно преди сервиране – това е най-сигурният начин да запазиш неговите свойства и ефект.

Заключение

Включването на колаген в ежедневното меню е лесно, вкусно и изключително полезно. Добавянето му към традиционни български рецепти и напитки гарантира, че ще се насладите на пълните му здравословни ползи ежедневно.

Искаш да ни попиташ нещо? Тук сме за теб!

Не си сигурен/на кой вариант на продукта е най-подходящ за теб?
Искаш да поговориш с човек, преди да направиш поръчка?

Нашият екип е тук, за да помогне!

Телефон: 0877 217 085 (всеки делничен ден от 9:00 до 17:00)
Имейл: [email protected]

FACEBOOK: Voonka Collagen Bulgaria

Предишна статия, която може да ти бъде полезна

Ако искаш да научиш още за ролята на колагена, видовете и как да избереш за другите продукти на Voonka, разгледай и тази статия:
👉Колаген при болки в колената

Завърти и спечели!
Kindly get back to your previous orientation view... your wheel is rolling there...

ЧЕСТИТО, ПРОМО КОДА Е ИЗПРАТЕН ПО ИМЕЙЛ! ПОБЪРЗАЙ, ТЪЙ КАТО Е АКТИВЕН САМО 2 ЧАСА!
ЗАВЪРТИ КОЛЕЛОТО!
Чувстваш се късметлия?
  • 🎁 Безплатен колаген или витамини!
  • 🥰 Купи два колагена и третият ще е от нас!
  • 🚚 Безплатна доставка!
Проверете имейла си, за да получите печелившия си промо код!X